أهلا وسهلا بك عزيزي الزائر , ادا كنت ترغب بالتسجيل معنا اضغط على كلمة التسجيل وادا كنت ترغب في المطالعة والاستفادة فالمنتدى منتداك وهو بيتك التاني ونتمنى لك قضاء اوقات سعيدة ومفيدة
اسرة منتديات الحلم
انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل
منتديات الحلم
أهلا وسهلا بك عزيزي الزائر , ادا كنت ترغب بالتسجيل معنا اضغط على كلمة التسجيل وادا كنت ترغب في المطالعة والاستفادة فالمنتدى منتداك وهو بيتك التاني ونتمنى لك قضاء اوقات سعيدة ومفيدة
اسرة منتديات الحلم
منتديات الحلم
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
هو نوع من المخبوزات الغربية ولا يحتوى عادة على الحلاوة الطحينية ولكن أحد عشاق الخبز و هو من اصل غربىاضاف الحلاوة الطحينية كلمحة عربية للوصفة الإسم الأصلى لهذا الخبز البابك المقادير 6 اكواب دقيق 2 باكتة خميرة فورية 3/4 كوب سكر 3 بيض فى درجة حرارة الغرفة 1 1/3 كوب حليب دافىء 1/2 معلقة ملح 14 معلقة زبدة فى درجة حرارة الغرفة
الكمية تنتج رغيفين فى حجم التوست الكبير ممكن تقسمى الكمية بالنصف لو حبيتى عشان تعملى رغيف واحد فانيليا بشر ليمونة
للتزين
بيضة مخفوقة
للحشو 1/2 كجم حلاوة طحينية مكسرة قطع 1/2 كجم شكولاتة مبشورة 1/2 كوب زبيب كوب مكسرات محمصة تحميص خفيف (عشان تكون صحية) يفضل عين جمل و ممكن اى حاجة حتى لو سودانى و ممكن خلي
رشة قرفة (اختيارى لمحبى القرفة)
امزجى كل مكونات العجينة اعجنيها كويس حطيها فى بولة مدهونة و غطيها كويس اوييي بالسوليفان و سبيها فى التلاجة لمدة 5 او 6 ساعات
قسمى العجينة بعد كده لقسمين (رغيفين) افردى النصفين بالنشابة و افردى الحشوة بالتساوى على كل نصف لفى كل نصف كأنه سويس رول بالسكينة قطعى في كل رول تقطيع عرضى بدون ماتنزلى لآخر الرغيف يعنى كأنك بتقطعى سويس رول من غي ما تفصليه خالص عن الرول شيلى كل رول و حطيه فى قالب توست مبطن بورق زبدة
غطيهم بفوطة نظيفة و حطيهم يخمروا فى مكان دافىء لمدة 45 دقيقة
سخنى الفرن اهنى وجه الرغيفين بالبيضة المخفوقة
حطى القوالب تتخبز لمدة 45 دقيقة
طلعيها بعد كده تبرد على رف سلك
ملحوظة : ممكن تحتفظى بأحد القوالب فى الفريزر لحين الإستخدام
سخنى القطعة اللى حاتقدميها مغطاة بفويل قبل التقديم تقدم دافئة و ليس ساخنة